PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : telefon açık, çağrı-sms gelmiyor, arama yapılamıyor



donjuano
13-08-10, 15:21
Arkadaşlar, problemi Şengüllerin teknik servisine de yazdım, gönderdiğim mailı aynen buraya da yazıyorum ki benzer sorun yaşayan kimse olduysa fikir alışverişi yapalım.


Mehmet Bey yeniden merhaba,

Yine LG-GM735 cihazımla ilgili bir konuda danışmak istiyorum.Sorun biraz tuhaf olduğu için önceden bilgi sahibi olmanızın faydalı olacağını düşündüm.

Cihazımda yaşadığım problem, telefonun bazı zamanlar, şebeke açık görünmesine rağmen çağrı/sms almaması, ve çağrı gönderememesi.Açıkçası resmi olmayan wm6.5 romlar da olmak üzere, resmi olan birkaç rom denedim, ve durum aynı görünüyor.Önceleri bunun sebebinin, igo8 dediğimiz navigasyon programının kullanılmasından sonra, cihazın hafızasında oluşan bir “memory leak” ten kaynaklandığını düşünüyordum ancak sonraki tecrübelerim beni daha da ürkütücü şeyler düşünmeye doğru itti.

Son 3 gündür , özellikle evden çıkıp, servis beklediğim durağın orda, özellikle telefonumun çağrı alıp almadığını, mesela kendimi arayarak test ediyorum.Bu sabah fark ettim ki, asansörü kullanırken, bir ara şebeke kesiliyor, ve asansörden inince şebeke yeniden geliyor.Ve 3 gündür gözlemlediğim olay, durağa gelip telefonu kontrol ettiğimde, telefon kesinlikle arama yapmıyor.Özellikle evden çıkmadan test ettiğim ve düzgün çalışan telefon, oraya geldiğimde ve sonrasında , telefonun phnoe kısmını on/off yapmadıkça çağrı almadı.Defalarca kez aranıp da telefonumun çalmadığı, sms lerin ulaşmadığı zamanlar olmuştu.Bu olay çeşitli başka mekanlarda da başıma gelmişti, ama olay tamamen rastlantısal göründüğü için hiçbir fikrim yoktu.Bu arada şebeke olarak auto değil 2G kullanıyorum, pil tüketimi daha az olduğu için.Bunu yapmamın bir diğer nedeni ise, 3G de telefonun çekimi 10/20 metrede bir inanılmaz değişiklikler gösteriyor, ama 2G de hiç bu tip bir sorunum yok.Şöyle bir örnek vereyim, Hasanpaşa adliyesinde bütün avukatlar hakimler cep telefonuyla konuşurken rahat rahat, 3G şebeke açıkken benim telefonum şebeke bulamıyordu, sonra 2G ye alınca bu sorunu hiç yaşamadığımdan, 2G ile devam ettim.

1) Telefonumun GSM kısmında bir sorun olabilir mi?
2) Öncelikle sebep 2G kullanmam olabilir mi , ve daha önce hiç bu tip bir şikayetle karşılaştınız mı, bildiğiniz bir çözüm var mıdır ?
3) Cihazı yaklaşık 20 gün evvel dokunmatik için servisinize getirmiştim ve 20 dakikada olayı çözmüştünüz, bu tip bir arızada cihaz serviste ortalama ne kadar bekleyebilir?

Bugün bir rom daha deneyip, Turkey_other_v10j , çıkan sonuca göre cihazı size getirmeyi düşünüyorum, sizce ne yapmak gerek?

diyerek olayı bağladım henüz cevap gelmedi.

a.b.d.
13-08-10, 15:56
adam bu yazının hepsini okurmu sanmıyorum ben bile sabır ve inatla okudum yoruldum sıkıldım bunaldım vs.

keşke az ve öz yazsaydınız hem daha sağlıklı çözüm sunarlardı

donjuano
13-08-10, 16:20
adam bu yazının hepsini okurmu sanmıyorum ben bile sabır ve inatla okudum yoruldum sıkıldım bunaldım vs.

keşke az ve öz yazsaydınız hem daha sağlıklı çözüm sunarlardı


Sorunun ne olduğunu anlatmak için detay gerekli.Yoksa yüzeysel kalıp cihazlar defalarca kere servislere gidip geri geliyor.Hocam anlaşılan bu sıcaklar seni biraz fazla bunaltmış ve sıkmış.Biz düzgün yazalım da adam okur ya da okumaz, gerisine sonra bakarız.

sera2714
13-08-10, 17:06
arkadaşım bazen bendede aynı sorun oluyor fakat ben g-alarm dan şüpheleniyordum. çünkü bir defe dikkatimi çekti alarm çaldıktan sonra ben alarmı kapatınca böyle bir sorunla her zaman değil yalnız karşılaşıyorum. bilmiyorum belki de alarmdan değil başka bişeydendir ama çok sık değil çok nadir oluyor. bendede genelde sadece sabah birkaç defa başıma geldi aynı olay

donjuano
13-08-10, 17:11
arkadaşım bazen bendede aynı sorun oluyor fakat ben g-alarm dan şüpheleniyordum. çünkü bir defe dikkatimi çekti alarm çaldıktan sonra ben alarmı kapatınca böyle bir sorunla her zaman değil yalnız karşılaşıyorum. bilmiyorum belki de alarmdan değil başka bişeydendir ama çok sık değil çok nadir oluyor. bendede genelde sadece sabah birkaç defa başıma geldi aynı olay


Sabah alarm çaldıktan sonra cihazı kontrol ediyorum sorun yok, 10 dakika sonra bu sorun oluyor ve çıldırıyorum.Sende bu olay hangi romlarda oldu? wm6.5 mi yoksa resmi 6.1 sürümlerinde mi?

selduman
13-08-10, 21:01
deneme 1) sim kartınla başka bir telefonla günaydın diyerek aynı servis bekleme noktasına gitmek.

deneme 2) başka bir sim kart ile GM735 ile güne başlamak ve servisi beklerken yine aynı asansör macerasını denemek.

sim kartın bir sorunu olabilir. Olmazsa sorun illahaki servise gönderilcek. gitcek gelcek gitcek gelcek yapıcak birşey yok. Serviste bu tip sorunları kaale almaları çok zor çünkü sizin kullandığınız gibi kullanmıyorlar sonuçta. Adam sim kartı takıyor alo dioyr tamam çalışıyor diyor.

a.b.d.
13-08-10, 21:50
deneme 1) sim kartınla başka bir telefonla günaydın diyerek aynı servis bekleme noktasına gitmek.

deneme 2) başka bir sim kart ile GM735 ile güne başlamak ve servisi beklerken yine aynı asansör macerasını denemek.

sim kartın bir sorunu olabilir. Olmazsa sorun illahaki servise gönderilcek. gitcek gelcek gitcek gelcek yapıcak birşey yok. Serviste bu tip sorunları kaale almaları çok zor çünkü sizin kullandığınız gibi kullanmıyorlar sonuçta. Adam sim kartı takıyor alo dioyr tamam çalışıyor diyor.

artı dangılla şebeke frekansları ölçülüyor sorun yok diyor olay bitiyor

artı olarak bulunduğunuz noktada baz istasyonuda sorunlu olabilir vs..
ama arza varsa yolla servise yapsınlar garanti bunun için var

donjuano
13-08-10, 22:09
deneme 1) sim kartınla başka bir telefonla günaydın diyerek aynı servis bekleme noktasına gitmek.

deneme 2) başka bir sim kart ile GM735 ile güne başlamak ve servisi beklerken yine aynı asansör macerasını denemek.

sim kartın bir sorunu olabilir. Olmazsa sorun illahaki servise gönderilcek. gitcek gelcek gitcek gelcek yapıcak birşey yok. Serviste bu tip sorunları kaale almaları çok zor çünkü sizin kullandığınız gibi kullanmıyorlar sonuçta. Adam sim kartı takıyor alo dioyr tamam çalışıyor diyor.

artı dangılla şebeke frekansları ölçülüyor sorun yok diyor olay bitiyor

artı olarak bulunduğunuz noktada baz istasyonuda sorunlu olabilir vs..
ama arza varsa yolla servise yapsınlar garanti bunun için var


Hocam sorun sadece o noktada olmuyor tabii ki.Başka yerlerde de zaman zaman oldu.Bir de şimdi 3G ye alıp, v10j ile deniyorum, diğer bütün romlardan işkillendiğim için, ama açıkçası pek de umudum yok.İşin garibi, cihaz ilk aldığımdan beri deneme tahtası olduğu için, bu sorunun önceden de var olup olmadığını bilmiyorum.Tüm bunlara ek olarak ogi r3 sürümü de aynı problemi kesinlikle tetikliyor, 2-3 kez ogi açılıp kapanınca aynı sorun kendini gösterebiliyor.

bizimkoylu333
13-08-10, 22:19
hocam aynı problem bendeki Rhodiumdada var hd ye taktığımda sorun olmuyor ama diğer cihazımda bu problemi yaşıyorum ve araç ile seyahette hep ikitellide aynı sorun oluyor ve sebeke olduğu halde ulaşılamıyor vede arama yapmıyor öylece arıyor gibi duruyor menüden kapatıp açınca düzeliyor 5 tane rom ve 3 adet radio rom değiştirerek denedim sonuç vermedi bu olay olduğu anda vodafonu aradım ve şebekede aktif göründüğünü söyledi bana kalırsa donanımsal ama bunu 3g yi açıp kapatarakta denedim faydası yok her gün yeni bir deneme yapıyorum şimdilik olanlar bunlar.. haa bir ara daha sık yapıyordu bir yerde sunu okudum başka şebekeye geçip onun ayarlarını yükledim kapatıp açıp tekrar denedim o olmadı ...

SNATCHER
14-08-10, 10:41
dostum bence servise gönder hiç uğraşma bu tip sorunlar ciddi sorunlardır ve büyüyebilir

donjuano
14-08-10, 10:56
dostum bence servise gönder hiç uğraşma bu tip sorunlar ciddi sorunlardır ve büyüyebilir


Madem insanlar bu kadar zahmet edip okumuş ve fikir beyan etmişler, ben de 1 günlük son deneyimimi yazayım.

Son 1 gündür v10j official rom kullanıyorum ve ilk kurduğumda bu sorunu yine yaptı.Ben de sonrasında cihazımın şebekesini auto'ya almaya karar verdim, ve dünden beri ogi dahil bir sürü şey denedim en ufak sorun olmadı.Bugün de o sorunu yaşamazsam, ver elini 6.5.3 ve bir daha da uzun süre rom yükleyeceğimi sanmam.

selduman
14-08-10, 11:20
ferrfecir'in önerdiği şekilde rom yükle. Cihazını pilinden 2 saat ayırdıktan sonra yükle.

SNATCHER
14-08-10, 12:05
dostum bence servise gönder hiç uğraşma bu tip sorunlar ciddi sorunlardır ve büyüyebilir


Madem insanlar bu kadar zahmet edip okumuş ve fikir beyan etmişler, ben de 1 günlük son deneyimimi yazayım.

Son 1 gündür v10j official rom kullanıyorum ve ilk kurduğumda bu sorunu yine yaptı.Ben de sonrasında cihazımın şebekesini auto'ya almaya karar verdim, ve dünden beri ogi dahil bir sürü şey denedim en ufak sorun olmadı.Bugün de o sorunu yaşamazsam, ver elini 6.5.3 ve bir daha da uzun süre rom yükleyeceğimi sanmam.


dostum zaten auto seçeneğinde olmalıydı

donjuano
14-08-10, 16:06
dostum bence servise gönder hiç uğraşma bu tip sorunlar ciddi sorunlardır ve büyüyebilir


Madem insanlar bu kadar zahmet edip okumuş ve fikir beyan etmişler, ben de 1 günlük son deneyimimi yazayım.

Son 1 gündür v10j official rom kullanıyorum ve ilk kurduğumda bu sorunu yine yaptı.Ben de sonrasında cihazımın şebekesini auto'ya almaya karar verdim, ve dünden beri ogi dahil bir sürü şey denedim en ufak sorun olmadı.Bugün de o sorunu yaşamazsam, ver elini 6.5.3 ve bir daha da uzun süre rom yükleyeceğimi sanmam.


dostum zaten auto seçeneğinde olmalıydı


Auto seçeneğindeyken cihaz daha fazla pil yiyor diye, 2G ye almıştım.Bir de şebeke çekimi auto dayken 10-20 metrede bir anormal değikenlik gösteriyordu ama sonradan farkettim ki sıfır çektiği yerde bile çağrı yapılabiliyor, kısacası sinyal göstergesi yalan (auto dayken harfi çıktığı durumu kastediyorum).Bu 6.5 ve 6.1 romların hepsi için geçerli.

Ayrıca arkadaşım Samsung omnia II lite kullanıyor, o da 2G de kullanıyor ve onda herhangi bir sorun yok.Bizim cihaz bazı konularda çok hassas sanırım, fazla kurcalamaya gelmiyor.

donjuano
14-08-10, 16:08
ferrfecir'in önerdiği şekilde rom yükle. Cihazını pilinden 2 saat ayırdıktan sonra yükle.


Son 6.1 v10j yi 1 saat pili ayırdıktan sonra kısa devre ederek yüklemiştim.Fakat 2g ye alınca bunda da kilitlendi ama auto dayken allaha şükür dah abi sorun olmadı.ogi r3 de sorunsuz ve cabası.

ecoll
14-08-10, 16:39
Bahsettiğin sorunu bende yaşamaktayım. Seninde bahsettiğin gibi sinyal kesilmesinden sonra hat var göstermesine rağmen arama yapmamakta. Farklı rom denedim ve sorun %50 azaldı sayılır. Orjinal roma dönmek gibi bir fikrim var ama orjinal romuda bulamadım. ( TT mun verdiği wirefonlu olan rom ). Biraz daha bu şekilde devam ederse servise yollayacağım.

donjuano
14-08-10, 17:06
Açıkçası bu sorunu yaşayan bayağı bir insan varmış ve bu sorun görülen o ki, pek az kişi tarafından farkedilmiş.Benim merak ettiğim sorun cihaza has bir durum mu, yoksa şebeke seçimiyle mi ilgili.Bu yazılanları görmeden evvel 6.5.3 e dönmeyi düşünüyordum, 1 gün sorunsuz kullanım sonunda ama şimdi 1 gün daha beklemeyi düşünüyorum.

marjinaltr1
23-08-10, 13:12
aynı sorun bende de mevcut servise yollamak istemiyorum tel lazım bana ama şebeke full iken arama yapmıyor arama gelmiyor hard reset atmak veya yeni rom yüklemek olayı çözer umarım

bizimkoylu333
23-08-10, 21:38
romla alakası yok rhodium da radio romdan tut auto modununa ondanda başka sim taktım 7 defa üst üste rom attım fark etmedi bana kalırsa cihazlarda donanımsal bir sorun meydana geliyor aynı konuyu aşağıdaki linkte yurtdışındada yaşanıyor buna benzer bir çok ülkede aynı konuları paylşan kişiler neler yaptı ama sonuç ne auto modu nede rom kesinlikle değil. bana kalırsa cihazlar çöp olmuş1.5 aydır network ayarlarında denemediğim kombinasyon kalmadı en çok şüphelendiğim uyku modunda oluyor 3 gün boyunca araç içinde sürekli ekranı açık ve şarzda tuttuğumda bu problemi hiç yapmadı ama ne zaman stand by da araç ile semt değiştirdiğimde kesinlikle bu problem meydana geliyor belki bundan yola çıkarak üzerine bişeyler eklenebilir!

http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-455099.html

palarec
25-08-10, 22:17
aynı sorun bendede var,yalnız bu sorun vodafona numara taşıdıktan sonra olmaya başladı.2G konumunda kullanıyorum,telefonu kapatıp açınca düzeliyor.geçen hafta servise gittim,sorunu anlattığımda yazılımla ilgili olabilir dedi ve 10d olan versiyonu 10g ye yükseltti.fakat aynı sorun devam ediyor.bu hafta tekrar uğramayı düşünüyorum.

zoppi
28-08-10, 00:42
aynı sorun bendede var en yakın zamanda servise götürmeyi düşünüyorum

palarec
28-08-10, 00:57
bende 2G de kullanıyordum,donjuano arkadaşımızın dediği gibi otomatiğe alıp deneyeyim dedim,2 gündür sıkıntı yok.bugün servise gittim durumu belirttim,oradaki arkadaş tam tersi durumun olabileceği fakat benim dediğimin normal olmadığını(2G de çekimin daha iyi olması gerektiğini,3G de daha çok problem yaşayabileceğimi)söyledi.bende ısrarla bu şekilde olduğunu ve bir kaç kişinin bu skıntıyı yaşadığını söyledim.bana istersem telefonu servise bırakabileceğimi ve teste tabi tutabileceklerini belirtti.ana kart ile ilgili sorun olabileceğini söyledi.bence bu konu ile sıkıntısı olan arkadaşların vakit kaybetmeden servise başvurmaları gerekmekte diye düşünüyorum.

ecoll
28-08-10, 01:29
Bendeki sorunu Ferfecir F10j orj. Rom sürümünü yükleyerek sanırım giderdim.. Giderdiğimi düşünmemin nedeni 10 gündür sorun yaşamamış olmam.. Bu sürüm de arkadaş orjinal olduğundan bahsettiği için yüklemiştim.. Sorun yaşayan arkadaşlar yükleyip deneme yapabilirler..

donjuano
29-08-10, 13:39
Konuya olan ilgiyi gördükçe bizim cihaz hakkında soru işaretlerim de artmaya başladı.Yukarıda tüm yazılanları harmanlayarak vardığım sonuçlar şunlar, bunların sadece bizler ya da teknik servis tarafından adamakıllı denenerek ya da onaylanarak ne yapacağımıza karar vermemiz gerekiyor.

1)Cihaz 2G moduna alındığında kesinlikle daha iyi çekiyor.

2) 2G modundayken, telefona çağrı gelmeme durumu oluşuyor.Telefonu açıp kapayınca sorun kalmıyor ama ilerleyen saatlerde sorun tekrar ediyor.

3) 3G yani auto (H) modunda cihazın pil tüketimi inanılmaz artıyor.

4) 3G modunda telefon kilitlenmiyor ama çağrılarda çok kesilme yaşanıyor.Adamı illet ediyor.

Bu arada hattım vodafone , ve bu durumun sim kartla ilgili olabileceğinin söylendiği rivayetler de var.Yukarıda teknik servisin, telefonunuzda sorun olabilri, isterseniz servise bırakın söylemi hiç mantıklı gelmiyor, sebebi ise 2G de çatır çatır çekip kilitlenen bir cihazın sorunu çekim gücü veya cihaz olamaz kanımca.Teknik servisin bu problemi tam anlayabildiğinden ya da anlamak istediğinden bile emin değilim.Şahsen bu problemle ilgili yaklaşık 20 gün evvel şengüllere mesaj attım, hatta varsa yorum yapılmasını istedim ama kimse geri bile dönmedi.

Şunu da sormadan geçemiycem aslında , turkcell hat kullanıp da 2G de sorun yaşayan arkadaş var mı? Bu sorunun cevabı çoğunluk kitle tarafından verilirse fikir sahibi olabiliriz.

Yine değerli cevaplarınız bekleniyor.

hakanbilir
30-08-10, 06:36
Hangi telefon olursa olsun elektriğe takılı bir hoparlörün yanına koyun hoparlör belirli aralıklarda öter.Bunun nedeni şebeke sinyalidir.Telefonlarımız sürekli şebekeyle iletişim halinde değildir.Öyle olsaydı şarj dayandıramazdık hatta radyasyondan iliğimiz çürürdü.Neyse işin hikaye kısmını geçeyim.Arada bir sinyal kontrolü yapılır.Bu cihazla şebeke arasındaki bir iletişimdir.Bilgisayarlardaki ping gönderme olarak algılayalım.Bu sorun meydana geldiğinde wireless menüsünden phone yi kapatıp açın normale döner.Sorunun kaynağı benim kanımca buradadır.Çözümü için usta ellere ihtiyacımız olacaktır.

donjuano
30-08-10, 11:42
Hangi telefon olursa olsun elektriğe takılı bir hoparlörün yanına koyun hoparlör belirli aralıklarda öter.Bunun nedeni şebeke sinyalidir.Telefonlarımız sürekli şebekeyle iletişim halinde değildir.Öyle olsaydı şarj dayandıramazdık hatta radyasyondan iliğimiz çürürdü.Neyse işin hikaye kısmını geçeyim.Arada bir sinyal kontrolü yapılır.Bu cihazla şebeke arasındaki bir iletişimdir.Bilgisayarlardaki ping gönderme olarak algılayalım.Bu sorun meydana geldiğinde wireless menüsünden phone yi kapatıp açın normale döner.Sorunun kaynağı benim kanımca buradadır.Çözümü için usta ellere ihtiyacımız olacaktır.


Söylediklerinizi mantık ve deneyimler dahilinde anlamlandırmaya çalıştığımda, şunu söylemeden edemeyeceğim.Neden diğer telefonlarda aynı şey olmuyor da bu cihazda oluyor? Özellikle bunu son yazdığım 4 maddelik mesajdaki bilgiler ışığında soruyorum.Sorunu çözmek için usta ellere ihtiyaç olduğu muhakkak ama sorun şebekedir diye kestirip atmak biraz kolaya kaçmak oluyor.Bize daha fazlası lazım.Turkcell hattı olan GM 735 kullanıcılarının deneyimlerine fazlasıyla ihtiyacımız var.

Benim en iyimser tahminim vodafone'un 64 ve 128 kb lık kartlarının bu telefonlarla uyumu yönünde idi,burda kart kalınlıklarındaki farktan tutun, vodafoneun şebekesindeki küçük/büyük buglar da dahil.

Sonuç olarak daha çok deneyim, daha çok kişinin tecrübelerini paylaşması daha kolay bir sonuca varmayı sağlayacaktır, parmaklara kuvvet....

palarec
30-08-10, 13:26
ben hemen parantez açarak belirteyim,bu telefonda avea hat kullandım,böyle bir sıkıntı yaşamadım.vodafona geçtikten sonra bu problem meydana gelmeye başladı.kart 32kb lık.diğer kullanıcı arkadaşlarda senin dediğin gibi yorumlarını yazarsa ona göre operatör veya servise yüklenelim sorun çözümü için.

SNATCHER
31-08-10, 19:35
ben hemen parantez açarak belirteyim,bu telefonda avea hat kullandım,böyle bir sıkıntı yaşamadım.vodafona geçtikten sonra bu problem meydana gelmeye başladı.kart 32kb lık.diğer kullanıcı arkadaşlarda senin dediğin gibi yorumlarını yazarsa ona göre operatör veya servise yüklenelim sorun çözümü için.


dostum 3g kullanmıyorsanız zaten 3g seçeneğini seçmek gayet saçma bence auto demek 2g+3g şebekelerini tümüyle kapsar sadece 3g yaparsanız bazı baz ist. ları bu özelliği sunmadığından uyum açısından telefonunuz çekmez mesela ben 3g de kullanıyorum istanbuldayken gayet sorunsuz çekiyordu telim tekirdağa tatile gittim şarköye bir baktımki te çoğu yerde çekmiyordu bende auto yaptım ve düzeldi ok sorun bence budur.

palarec
31-08-10, 23:49
ben hemen parantez açarak belirteyim,bu telefonda avea hat kullandım,böyle bir sıkıntı yaşamadım.vodafona geçtikten sonra bu problem meydana gelmeye başladı.kart 32kb lık.diğer kullanıcı arkadaşlarda senin dediğin gibi yorumlarını yazarsa ona göre operatör veya servise yüklenelim sorun çözümü için.


dostum 3g kullanmıyorsanız zaten 3g seçeneğini seçmek gayet saçma bence auto demek 2g+3g şebekelerini tümüyle kapsar sadece 3g yaparsanız bazı baz ist. ları bu özelliği sunmadığından uyum açısından telefonunuz çekmez mesela ben 3g de kullanıyorum istanbuldayken gayet sorunsuz çekiyordu telim tekirdağa tatile gittim şarköye bir baktımki te çoğu yerde çekmiyordu bende auto yaptım ve düzeldi ok sorun bence budur.

dostum sorun zaten 3G çekmeme olayı değil,bizim sıkıntımız 2G seçeneğinde çekmemesi.auto da sorun gözükmüyor şimdilik.ama şarjı fazla yediği için biz 2G sorununu çözmeye çalışıyoruz.

SNATCHER
01-09-10, 10:34
ben hemen parantez açarak belirteyim,bu telefonda avea hat kullandım,böyle bir sıkıntı yaşamadım.vodafona geçtikten sonra bu problem meydana gelmeye başladı.kart 32kb lık.diğer kullanıcı arkadaşlarda senin dediğin gibi yorumlarını yazarsa ona göre operatör veya servise yüklenelim sorun çözümü için.


dostum 3g kullanmıyorsanız zaten 3g seçeneğini seçmek gayet saçma bence auto demek 2g+3g şebekelerini tümüyle kapsar sadece 3g yaparsanız bazı baz ist. ları bu özelliği sunmadığından uyum açısından telefonunuz çekmez mesela ben 3g de kullanıyorum istanbuldayken gayet sorunsuz çekiyordu telim tekirdağa tatile gittim şarköye bir baktımki te çoğu yerde çekmiyordu bende auto yaptım ve düzeldi ok sorun bence budur.

dostum sorun zaten 3G çekmeme olayı değil,bizim sıkıntımız 2G seçeneğinde çekmemesi.auto da sorun gözükmüyor şimdilik.ama şarjı fazla yediği için biz 2G sorununu çözmeye çalışıyoruz.


3g de çekipde 2g de çekmiyorsa bu tamamen servislik bir durum eğer bu sorunu offical firmware'dada yaşıyorsan burada tartışalacak bir konu bile değil bence zaman kaybetmeden yolla servise

donjuano
01-09-10, 14:27
ben hemen parantez açarak belirteyim,bu telefonda avea hat kullandım,böyle bir sıkıntı yaşamadım.vodafona geçtikten sonra bu problem meydana gelmeye başladı.kart 32kb lık.diğer kullanıcı arkadaşlarda senin dediğin gibi yorumlarını yazarsa ona göre operatör veya servise yüklenelim sorun çözümü için.


dostum 3g kullanmıyorsanız zaten 3g seçeneğini seçmek gayet saçma bence auto demek 2g+3g şebekelerini tümüyle kapsar sadece 3g yaparsanız bazı baz ist. ları bu özelliği sunmadığından uyum açısından telefonunuz çekmez mesela ben 3g de kullanıyorum istanbuldayken gayet sorunsuz çekiyordu telim tekirdağa tatile gittim şarköye bir baktımki te çoğu yerde çekmiyordu bende auto yaptım ve düzeldi ok sorun bence budur.

dostum sorun zaten 3G çekmeme olayı değil,bizim sıkıntımız 2G seçeneğinde çekmemesi.auto da sorun gözükmüyor şimdilik.ama şarjı fazla yediği için biz 2G sorununu çözmeye çalışıyoruz.


3g de çekipde 2g de çekmiyorsa bu tamamen servislik bir durum eğer bu sorunu offical firmware'dada yaşıyorsan burada tartışalacak bir konu bile değil bence zaman kaybetmeden yolla servise


Düzeltiyorum.3G de iken ara sıra çekmesi, 2G de süper çekmesi ama belli bir süre sonra kilitlenmesi.Phone kısmını açıp kapayınca düzelmesi.

donjuano
01-09-10, 18:59
Ekleme ; Cihazın servis menüsüne girip oradan sadece gsm kısmını aktif etmeye kadar olayı götürdüm ama 2G ye alınca ya da herhangi bir yerden (phone settings, servis menüsü veya 2g/3g/auto ayar sekmesi) telefon mutlaka bir süre sonra kilitleniyor. Tüm bunlar olurken telefon auto da olmasına rağmen yine kilitlendi (servis menusunden gsm seçince), sonra normale döndürünce kilitlenme olmuyor ama şebeke çekim problemi oluyor.

Sonuç olarak, Turkcell veye avea kullanıp da benzer tecrübesi olan var mı?

korrsan
03-09-10, 06:46
valla bu konuyu gördüğüm iyi oldu. ben de aynı sorunu yaşıyorum ve servise göndermeyi düşünüyordum zaten. durduk yere şebekeyi göstermesine rağmen telefon çekmiyor. arama mesaj yok. bence bu modelde genel bir problem olabilir. özellikle de belli bir süre kullanımdan sonra birçok kişide rastlanması tesadüf sayılmaz bence.

donjuano
03-09-10, 11:48
valla bu konuyu gördüğüm iyi oldu. ben de aynı sorunu yaşıyorum ve servise göndermeyi düşünüyordum zaten. durduk yere şebekeyi göstermesine rağmen telefon çekmiyor. arama mesaj yok. bence bu modelde genel bir problem olabilir. özellikle de belli bir süre kullanımdan sonra birçok kişide rastlanması tesadüf sayılmaz bence.


Sendeki sorunu 2G deyken mi yapıyor?

shatin_34
03-09-10, 16:59
arkadaşlar aynı sorun bende de var vodafone hattımı nezaman taksam 5-6 saat sonra çağrı yapmıyo arayamıyorum. ama 3 gündür turkcell takılı sıkıntı yok gayet normal çelışıyor 2g de bu arada hattım hep.... servis umarım mantıklı bi açıklama yapar servise götüren arkadaslara

donjuano
03-09-10, 17:29
arkadaşlar aynı sorun bende de var vodafone hattımı nezaman taksam 5-6 saat sonra çağrı yapmıyo arayamıyorum. ama 3 gündür turkcell takılı sıkıntı yok gayet normal çelışıyor 2g de bu arada hattım hep.... servis umarım mantıklı bi açıklama yapar servise götüren arkadaslara


İşte benim de yakalamak istediğim şey buydu.Vodafone hatlar ile ilgili bu tip yakınmaları çok duymuşken, Turkcell'i açıkçası hiç duymamıştım.

GM735 kullanıp, turkcell kullanan daha çok arkadaşın tecrübelerini bekliyoruz, eğer belirtildiği gibiyse, vodafone kalkıp bu sorunu çözmeyeceğine ve hele hele LG den bu konuda hiçbir atak beklemediğim için, Turkcell'e dönmek tek çare gibi görünüyor.

shatin_34
03-09-10, 17:33
evet bende ucuz bi telefon aldım onunla vodafonu kullanıyorum şimdilik rahatım ara ara kontrol ediyorum bi sıkıntı yok şuan ama genede servise yollamayı aklımdan geçirmiyo da değilim ama 30 gündenb aşağı gelmez diye düşünüyorum

korrsan
04-09-10, 20:25
valla bu konuyu gördüğüm iyi oldu. ben de aynı sorunu yaşıyorum ve servise göndermeyi düşünüyordum zaten. durduk yere şebekeyi göstermesine rağmen telefon çekmiyor. arama mesaj yok. bence bu modelde genel bir problem olabilir. özellikle de belli bir süre kullanımdan sonra birçok kişide rastlanması tesadüf sayılmaz bence.


Sendeki sorunu 2G deyken mi yapıyor?


valla her iki şekilde de denedim ama maalesef yapıyor bu sorunu.

shatin_34
05-09-10, 00:00
Arkaadaşlar kesin kanıya vardım tr hattımla 5 gün oldu hiçbir sıkıntı çekmedim gm735 türkcell hatta hiçbir sorun yapmıyor. vodafone artık kullanmayacağım sanırım ama bi arkadasımız servise yollar olumlu sonuç alır ise bakıcaz artık...

donjuano
05-09-10, 18:55
Arkaadaşlar kesin kanıya vardım tr hattımla 5 gün oldu hiçbir sıkıntı çekmedim gm735 türkcell hatta hiçbir sorun yapmıyor. vodafone artık kullanmayacağım sanırım ama bi arkadasımız servise yollar olumlu sonuç alır ise bakıcaz artık...


5 gün , 2G ve Turkcell mi? Lütfen teyit et.Eğer 3G kullanıyorsan, vodafone da 3G de sorun çıkartmıyor, nedir ne değildir tam adını koyalım.

shatin_34
10-09-10, 20:38
Arkadaşlar testlerimin sonucunu sölüyorum. 1: turkcell ile 5 gün kullandım en ufak sorun yaşamadım 2g de kullanıyorum 3g kullanmıyorum zaten. 2: vodafon ile de son 3 gündür kullanıyorum önceden sorun var dıo ama sanki düzelmiş gibi buda sorun çıkarmıyor. herhangi bi yazılım kurmadım ve ayarşarı değiştirmedim şuan bi sıkıntı yok servis operatörden diyo çünkü tr ile kullandığımı sıkıntının olmadığını dedim oda tamam dedi sorun vodafonda dedi işte son 3 gündür vodafondada sıkıntı çekmiyorum şuan. testlerimi 2g de yaptım bilginize inşallah sizinkilerde düzelmiştir hayırlı bayramlar.... wm6,1 işletim sistemi mobil shell 3.5 mobilsense arayüzü kullanıyorum

shatin_34
10-09-10, 20:58
2g turkcell kullandım ama son 3 gündür vodafonda deniyorum oda şimdilik sorun yapmıyor sanırım operatörden yaptı bi ara ama şimdi sorun yok simkartıda değiştirdim bunun yüzenden valla hayırlı bayramlar

ferfecir
10-09-10, 21:02
şebekelerde yada bazı yerlerde sorun var bu benimde başıma geldi vodefon u kullanmak istiyorum ama böyle yapmaya devam ederse ona yol görünecek gibi

bizimkoylu333
10-09-10, 21:51
hocam yanlız kesinlikle cihazla alakalı şebekeden değil.

ferfecir
12-09-10, 21:51
bence hala şebekeyle ilğili bir sorun bu cihaz ilğili değil ve şuan yine yaşıyorum vodafone yine sorun yapıyor aslında bunu turkcell veya avea kullananlarda oylarsa iyi olur

donjuano
15-09-10, 13:47
hocam yanlız kesinlikle cihazla alakalı şebekeden değil.


Cihazla ilgili değil, şebeke.Turkcell ve avea ile hiç sıkıntı yaşamayan arkadaşlar var.Ben olayı servis menusune kadar girip ordan sadece gsm aktif etmeye kadar götürdüm.Hatta auto seçiliyken, şebekelere girip sadece gsmleri işaretlemeye kadar ama olmadı.full autoda iken 1 kere bile çağrı alamama yaşamadım.Hani 1 kez olsa diyecem bu cihazla ilgili ama değil, 2g/3g manuel seçince sorun var.Aksini iddia eden varsa örnekleyerek yazsın ki biz de yanlış biliyoruz diyelim.

shatin_34
28-09-10, 19:58
arkadaşlar ben türkcelle döndüm 1 haftadan fazla kullandım hiçbir sıkıntı yok şebeke modu sadece gsm de ama geçen gün vodafonu denedim 8 saat sonra bütübn arkadaslarım bana aynı şeyi dedi sana ulaşamadık yani siz yorum getirin artık

shatin_34
28-09-10, 20:01
arkadaşlar ben tr kullnıyorum 1 haftadır hiçbir sıkıntı yok gayet güzel çalışıyor dün vodafon taktım romuda orjinae getirdim şebeke modu sadece gsm dedim 8 saat sonra gene ulaşılamaz oldu yani ne romda nede cihazda sanırım sorun varsa vodafonda bence

bizimkoylu333
29-09-10, 00:43
madem hatta telefonu değiştirince aynı sorun olmuyor bunun anlamı nedir acaba?

donjuano
29-09-10, 12:08
madem hatta telefonu değiştirince aynı sorun olmuyor bunun anlamı nedir acaba?


Bu tür olaylarda hatayı kalkıp sadece hatta veya sadece cihaza yükleyemezsin.Uyumları belirleyen bir sürü standardizasyon mevcut.Burada kimsenin kalkıp suçu vodafone'a attığı yok, suçu LG ye de atamazsınız.Çünkü suçu attığınız o vodafone hat gider başka bir cihazda sorunsuz olarak çalışır.Suçu attığınız o telefon da gider başka bir hatla canavar gibi çalışır.

Ne söylemeye çalışıyorum ? Söylemeye çalıştığım şey şu, olay cihaz hat uyumsuzluğudur.Bu şunun gibi, bazı anakartlarda 333 mhz ram olmayıp 400 mhz oluyodu vs vs gibi.Ama o 333 mh ram başka aynı seviye anakartta çatır çatır çalışıyodu.

kont
29-09-10, 20:42
bende yaklaşık 2 haftadır aynı problemi yaşıyorum.hattım vodafone çekim gücü tam görünmesine rağmen ne çağrı yapabiliyorum ne de alabiliyorum.telefon modunu kapatıp açınca düzeliyor.yaklaşık 8 aydır kullanıyorum bu telefonu daha önce bu problem yoktu sonradan oldu.hafta sonu 2 gün evdeydim problem çıkarmadı telefonu artık dolaştırmak yaramıyor.
evet otoda problem yapmıyor ama o da şundan olabilir,bazı yerlerde çekmediği için mod değiştiriyor haliyle,bu da telefon modunu kapatıp açmış gibi oluyor.belki otoda da yapacak ama bunu anlıyamıyoruz.

muttaki_54
28-10-10, 23:58
arkadaşlar bende de aynı sorun vardı arama yapamıyordum telefon aç kapa yapıyordum düzelıyordu hattımı turkcel yapdım duzeldı vadofone du hattan olma olasılıgı yuksek benım şuanda sorunum yok şukur

ReaLiST
29-10-10, 11:55
Bende aynı problemi bayağı sık yaşıyordum ama çok şükür 2 haftadır hiç olmadı. Kesinlikle vodafone dan kaynaklanıyor başka bir şeyden değil