PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HTC Desire HD yi türkçe yapma..



moeller
11-11-10, 19:41
Arkadaşlar yurtdışından katardan gelen desire hd telime menüsünde türkçe dil seçeneğini görmem için yazılımında ne gibi değişiklik yapmam gerekir?Yardımcı olursanız sevinirim.Androidde yeniyim.

Umut Aşkın
11-11-10, 19:55
Hocam marketten morelocale2 programı ındırın turkceyı secın . Eger olmazsa root recovery yapıp rom degsıtırın . Bazı romların turkce destegı olmuyor .

moeller
11-11-10, 20:07
değerli kardeşim ortadoğu için olduğu bahreyn,katar,ürdün için ingilizce var hep.orjinal avrupa romunu yüklesem olur mu?birde nasıl yapıcam daha önce hep symbian kullandım.

lovelesss
11-11-10, 20:08
Benimki hemen oldu locale more 2 ile

moeller
11-11-10, 20:09
peki tr den alınmış gibi orjinalinde tr dil desteğini nasıl yapabiliriz?

Umut Aşkın
11-11-10, 20:19
Arkadasım sen dedıgımı yaptın mı !! Yaptıysan buraya yaz olmadıysa ona gore mudahale edelım . Ustte arkadas yazmıs denedım oldu dıye . Deneyın sızede morelocale 2

moeller
11-11-10, 20:31
yükledim oldu arkadaşlar tşk ederim.orjinal rom yüklesek nasıl olur?

Umut Aşkın
11-11-10, 20:32
Hocam uzerındekı orjınal rom sanıyorum ama aynı sey olcak turkce yuklesende zaten orjınal turkce yok dıye bılıyorum yıne aynı sekılde turkce yaparsın

moeller
11-11-10, 20:46
anladım.peki burda resmi satılanlar çıkınca orjinal romda çıkar mı?

Umut Aşkın
11-11-10, 21:03
Ewet cıkar buyuk ıhtımal . Sabır edelım bıraz

adnancakmak
12-11-10, 23:39
tr rom cikmasini beklemeye gerek yok ciksada ayni senin telede yuklu olan rom olur aslinda android butun dilleri icinde barindiriyor sadece satildigi bolgenin dillerini gorebiliyoruz yuklediginiz kucuk program goremedigin orjinal romdaki diger dilleri gormeni sagliyor.ben isvecce olar dili tr yaptim markete girmedi hata veriyor isveccede market normal.

osetyali
07-12-10, 23:31
Bende sorunsuzca tr ye döndü hic bir sorunda cikmadi bilgilendirme icin cok tesekkürler

ERTUGKAPTAN
08-02-11, 02:21
Tşkler problemsiz Türkçe oldu. t6 desteği yok. onun için yardıncı olabilirmisiniz?

moeller
09-02-11, 19:51
arkadaşlar tr de de resmi olarak satışa çıktı dhd,bu cihaza ait romu nasıl bulabilirim?

baranlorin
10-02-11, 13:29
bilgin icin cok tsk ustam bendende oldu sorunsuz calisdi emegine saglik. Ben birde sunu soracam ya bunun sesi cok düsük bunu nasil yükseltiriz.

gencmurat
16-02-11, 14:13
Arkadaşlar Morelocale2 kurdum Turkey (Turkish) Seçiyorum Settings - Language & keyboard - Select language altında Turkish (Turkey) yazıyor ama cihaz türkçe değil select language giriyorum turkish yok. ne yapabilirim.

ALPTEKİN_
16-02-11, 16:44
cihazınız ne marka

ridvan79
16-02-11, 18:40
rom değiştirebilirsin veya romu yeniden yüklersin bunlar çözüm olabilir

ozguronur
19-02-11, 10:05
Arkadaşlar almanya'dan desire hd geldi ama ilk menü türkçe içerik menu ingilizce bunu tamamen türkçe nasıl yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.. Yoksa bu telefonu bu şekilde çözmek çok zor :-)

unique
19-02-11, 17:21
Umut arkadaşımın dediği gibi market programından morelocale2 programını indir ve morelocale2 yi açarak Turkey (Turkish) i seç,Menülerin hepsi Türkçe olacaktır.Sorun hallolmazsa Telefonun yazılım bilgilerini buraya yazarsan sorununu daha net çözebilme şansımız olur,Telefonun yazılım bilgilerine Ayarlar>Telefon Hakkında kısmından ulaşabilirsin.

kaplan111
22-02-11, 12:31
telefonu dun aldim hollandadan.. turkcesini gormeyince hayal kirikligina ugramistim .. simdi oldu cok tesekkurler hemde super oldu . telefon htc desireZ

extreme80
04-03-11, 12:49
Hocam marketten morelocale2 programı ındırın turkceyı secın . Eger olmazsa root recovery yapıp rom degsıtırın . Bazı romların turkce destegı olmuyor .




herkese merhaba,
yurtdışından yeni bir htc desire hd aldım menülerde android market var,telefonu türkçe menü yapmak için morelocal 2 programını indirmek istiyorum ancak downloading diyor ve kalıyor UI ayarlarını kontrol etmemi istiyor,ilk defa android kullanıyorum yardımcı olabilirmisiniz?
teşekkürler

maxmud
23-03-11, 10:30
Arkadaşlar benim telefonum HTC Desire.
Telefonu Türkiye'den aldım ve root işlemi yaptım.
Daha önce kullandığım ROMlardan tam memnun değildim. "Miui" yükledim çok memnunum.
Ama morelocale2 yüklediğim halde telefon tam olarak türkçe olmadı.
Nasıl yapacağım konusunda bir fikri olan veya Miui'ye en yakın ROMu bilen arkadaşımız var mı?

Teşekkür ederim şimdiden.

therkut
23-03-11, 14:54
DHD'de deneyip memnun kaldığım ve önerebileceğim tek rom Android Revolution'ın çıkarttığı romlardır. Şu an 4.0 beta (2.3) yı kullanıyorum ve 1 aydır sanırım hiçbir hata vs.. ile karşılaşmadım.

unique
24-03-11, 06:20
therkut söylediklerine sonuna kadar katılıyorum,android revolution custom romlar arasında en stabil ve hatasız olanı,bazı arkadaşlar leedroid daha iyi diyorlardı ama onlar da android revolution daha iyi diyorlar şimdi,tabi başka forumda diyorlar bunu :) one click s-off programını kodlayan jkoljo arkadaş da buzzy kernelini kullanıyor ve android revolutionda dabuzzy romu var,bence en iyisi android revolution.gingerbread romları daha geliştirilme aşamasında,bu nedenle ben eski romlaru kullanıyorum halen.htc firması haziranda gingerbread rom güncellemelerini resmen çıkaracak.o zamanı beklemekte fayda var.

unique
24-03-11, 06:31
more locale2 iyi ama custom locale programı çok daha iyi,hem lokasyon hem de dil ayarlarını ayrı ayrı yapabiliyorsunuz.Mesela almanyadasınız ve telefonu Türkçe kullanmak istiyorsunuz,telefon dilini Türkçe,location seçeneğini de almanya yaptığınızda lokasyon bazlı problemler yaşanmayacaktır.Çünkü googlenin bazı servisleri telefonun diline göre çalıştığı için more locale 2 kullanımı problem yaşatabiliyor,

Program linki için tıklayın Custom Locale (https://market.android.com/details?id=com.mhoffs.customlocale&feature=search_result)

fetret9
04-03-12, 16:07
hay allah razi olsun sizden arkadaslar bu program iyiymis sirf turkce yapmak icin ikide bir rom degistiriyordum malum custom romlarda sorun eksik olmuyor simdi orjinal rom ve turkce supersiniz tekrar tesekkurler